Ajutor

Aici veți găsi informații despre materialele utilizate în confecționarea produselor noastre. Vă oferim, de asemenea, instrucțiuni de întreținere și sfaturi pentru îndepărtarea petelor,astfel încât dumneavoastră să vă bucurați de produsele preferate mulți ani.

Instructiuni de ingrijire

a. Spălatul

Numerelecare apar în interiorul cădiței reprezintă temperatura maximă la care produsul respectiv se poate spăla. Linia de sub cădiță indică un tratament mai puțin agresiv ( spre exemplu, programul pentru haine delicate).

Luați aminte: Hainele albe și cele colorate trebuie spălate separat!

 • Normal wash cycle = spălare normală
 • Hand wash = spălare manuală
 • Gebtle/ Delicate wash cycle = program pentru haine delicate
 • Do not wash = nu se spală

b. Uscatul

 • Standard heat setting = Uscare normală, prin centrifugare, temperatura medie
 • Low heat setting = Uscare normală, prin centrifugare, temperatura scăzută
 • Do not tumble dry = Nu usca prin centrifugare
 • Drip dry = Agață pentru uscare (nu stoarceți)

c. Călcatul

 • Hot iron = se calcă la temperatură mare
 • Medium hot iron = se calcă la temperatură medie
 • Cool iron = se calcă la temperatură mică
 • Do not iron = nu se calcă

d. Îngrijirea profesională a textilelor

 • Proffessional dry cleaning in all solvents except trichloroethylene; Normal cycle = Curățare chimică cu orice solvent în afara tricloretilenei; program normal.
 • Proffessional dry cleaning in all solvents except trichloroethylene; Gentle cycle = Curățare chimică cu orice solvent în afara tricloretilenei; program pentru haine delicate.
 • Proffessional dry cleaning in only petroleum solvents; Normal cycle = Curățare chimică, numai cu solvenți din derivați petrolieri; program normal.
 • Proffessional dry cleaning in only petroleum solvents; Gentle cycle = Curățare chimică, numai cu solvenți din derivați petrolieri; program pentru haine delicate.
 • Do not dry-clean = Nu se curăță chimic.
 • Proffessional wet cleaning; Normal cycle = Curățare chimică umedă; program normal.
 • Proffessional wet cleaning; Gentle cycle = Curățare chimică umedă; program pentru haine delicate.
 • Proffessional wet cleaning; Very gentle cycle = Curățare chimică umedă; program pentru haine foarte delicate.
 • Do not wet-clean = Nu se curăță chimic umed.

e. Albirea

 • Both chlorine and oxygen bleach possible = se pot folosi înălbitori.
 • Non-chlorine bleach only (Oxygen bleach possible) = se pot folosi înălbitori fără clor.
 • Do not bleach = Nu înălbiți.

f. Atenție

 • Highly inflammable = Inflamabil.

Indepartarea petelor

a. Pete de transpirație:

 • Țesături albe: se înmoaie o țesătură albă, cu pete de transpirație, pentru 15 minute în înălbitor. Apoi spălați normal în mașina de spălat. Nu lăsați țesătura nesupravegheată în timpul șederii în înălbitor, deoarece acesta este foarte agresiv.
 • Țesături colorate/albe: adăugați câțiva stropi de zeamă de lămâie ( puteți folosi și la dertratare) în apă ( apa trebuie să aibă temperatura recomandată pe etichetă). Lăsați la înmuiat peste noapte și spălați normal a doua zi.

b. Gumă de mestecat:

Puneți haina afectată în congelator și lăsați până guma se întărește. Crăpați apoi guma sau scrijeliți-o cu un cuțit ascuțit. Dacă guma a intrat deja în țesătură, frecați zona afectată cu dizolvant de unghii.

c. Pastă de pix:

 • Țesături albe: înmuiați pata în clor apoi spălați haina normal.
 • Țesături albe și colorate: înmuiați pata, frecați cu pastă de dinți pe ambele fețe cu o periuță de dinți, și apoi lăsați să acționeze. Se clătește bine și se spală cu un detergent bland.

d. Cariocă:

Dați cu fixative pe pată, lăsați să acționeze pentru 15 minute, apoi clătiți cu apă.

e. Pete de rugină:

Presărați sucul de la o lamiae și apoi sare. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute, apoi spălați în mașina de spălat.

f. Pete de spanac:

Frecați petele de spanac cu un cartof crud. Lăsați pe partea de la suprafață a petei o felie de cartof pentru alte 30 minute. Apoi se spală la mașina de spălat.

Explicarea simbolurilor

Se închid cu fermoar.

Nu ați găsit măsura potrivită? Nici o problemă. Produsele cu acest simbol sunt disponibile in marimi la comanda.

Puteți cumpăra produsul la metru.

Pilotele și lenjeriile de pat pot avea o lungime de până la 240 cm.

Pilotele și lenjeriile de pat sunt disponibile și cu mărimi franțuzești. Mărimile franțuzești sunt următoarele: 200 x 200 cm, 200 x 220 cm, 200 x 240 cm.

Din bumbac 100%.

Produsele cu acest simbol pot fi personalizate cu nume, sub forma broderiei.

Curatarea pilotelor

Pentru un somn liniștit și confortabil, nu există lenjerie mai bună decât cea confecționată din pene și puf. Cu toate acestea, chiar și produsele din pene și puf vor suferi schimbări de-a lungul timpului. De aceea, vă recomandăm curățarea sau spălarea penelor și a pufului din pernele dumneavoastră o dată la doi ani, și a pilotelor o dată la patru ani.

Cearsafurile

a. Cearșafuri din flanel de bumbac

Sunt din bumbac pur. Materialul lasă aerul să circule, asigurând astfel confortul și plăcerea de a sta în el. Nu se calcă!

b. Cearșafuri din material stretch terry

Poliamidă pufoasă de calitate superioară ( suprafața cearșafurilor este din bumbac 100%). Țesătură densă și absorbantă, ce va tine de cald iarna și răcoare vara. Nu se calcă.

c. Cearșafuri din velur stretch

Bumbac și poliester moale și voluminos, ce nu se calcă ( suprafața cearșafurilor este din bumbac 100%). Așternuturi foarte elastic, ce se potrivesc perfect.

d. Cearșafuri din bumbac pur

Aceste cearșafuri sunt caracterizate de rezistență și durabilitate. Lasă aerul să circule și sunt foarte confortabile.

e. Cearșafuri din jerseu interlock (jerseu dublu)

Sunt confecționate din bumbac maco pur. Datorită procesului de tricot dublu, acest material este foarte elastic, durabil și rezistent. Nu se calcă.

f. Cearșafuri din jerseu

Sunt confecționate din bumbac pur. Prietenoase cu pielea, placate la atingere și confortabile. Își mențin forma, sunt ușor de întreținut și nu se calcă.

g. Bumbac egiptean satinat

Se folosește bumbac pur. Țesătura de satin completează structura fină cu o strălucire elegantă.

h. Cearșafuri din stretch termal

Confecționate din bumbac pur, în două straturi. Vă vor tine de cald iarna și răcoare vara. Își mențin forma. Nu se calcă.

Lenjeriile de pat

a. Batistul

Lenjeriile noastre din batist sunt 100% din bumbac de calitate superioară, super pieptănat. Acest lucru face ca lenjeriile să fie moi și plăcute la atingere. Calitate absolută ce va satisface chiar și cele mai mai așteptări. Această lenjerie de pat cu o eleganță fără vârstă vă va oferi plăcere în anii ce vor veni.

b. Flanelul de bumbac și flanelul fin de bumbac

Flanelul de bumbac este renumit pentru țesătura de bumbac groasă, periată pe una sau pe ambele fețe. Acest lucru face materialul mai ușor, mai moale, și se simte cald pe piele. Deoarece lasă aerul să circule, reglează temperatura și absoarbe umezeala, corpul dumneavoastră va sta la temperatura optimă, asigurând căldură iarna și răcoare vara. Flanelul de bumbac și flanelul fin de bumbac sunt din bumbac 100% și periate pentru un confort suplimentar. Flanelul fin de bumbac este varianta mai moale și mai ușoară a flanelului de bumbac.

c. Bumbacul imprimat

Este o țesătură simplă, din bumbac fin mediu. Această țesătură moale lasă aerul să circule și este foarte moale și plăcut la atingere. Țesătura de bumbac imprimat este renumită, de asemenea, pentru durabilitatea ei.

d. Finetul de bumbac și finetul fin de bumbac

Deși țesătura finetului de bumbac are fibre mai moi și ușoare decât flanelul de bumbac, aceasta oferă o senzație plăcută în timpul somnului. Veți simți căldura și confortul atunci când veți fi învelit în această țesătură moale și fină, periată pe o parte. Deoarece lasă aerul să circule, reglează temperatura și absoarbe umezeala, corpul dumneavoastră va sta la temperatura optimă. Lenjeriile din finet de bumbac sunt 100% din bumbac. Cele din finet fin de bumbac sunt din 100% bumbac sau 100 % bumbac maco. Cel mai sofisticat membru al familiei finetului de bumbac, finetul de bumbac maco, are întotdeauna caracteristicile bumbacului maco. Un alt avantaj este acela că cearșafurile nu necesită a fi călcate după ce au fost spălate la programul pentru haine delicate.

e. Jerseul și jerseul maco

Dacă vă place să vă simițiți una cu natura atunci când dormiți, jerseul este materialul potrivit pentru dumneavoastră! Datorită unei tehnici de producție pe bază de tricotaj, acest material este foarte moale și plăcut la atingere. Mai mult, lasă aerul să circule, absoarbe umezeala și poate fi spălat în mașina de spălat. Jerseul este din 100% bumbac iar jerseul maco din bumbac maco 100%. Bumbacul egiptean maco este unul dintre cele mai bune bumbacuri din lume.

f. Damascul din bumbac egiptean

Este o versiune mai moale și mai densă a damascului, cu o strălucire mătăsoasă. Este 100% din bumbac egiptean mercerizat și super-pieptănat. Această țesătură de calitate superioară are un model floral și ornamental. Efectul vizual al acestui model este este consolidat, în continuare, de metoda specială prin care este țesut și de strălucirea mătăsoasă. Brocartul de damasc este una din cele mai luxoase și mai fine țesături de damasc.

g. Bumbacul egiptean satinat

Este țesut din cel mai bun bumbac. Are cele mai lungi fibre, este super-pieptănat și mercerizat. Adică nu are fibre scurte și are o strălucire aparte. Satinul special sau tehnica de țesut atlas face bumbacul egiptean satinat foarte moale, neted și plăcut în timpul somnului – cea mai bună calitate pentru cunoscători.

h. Micro fibrele

Așa cum sugerează și numele de “ micro”, fibrele micro sunt foarte fine – chiar mai moi decât mătasea naturală. În consecință, ele pot absorbi umezeala mai bine decât orice alte fibre de bumbac. Astfel, transpirația este absorbită foarte ușor și eliberată în aer. Pielea va fi uscată tot timpul. În ciuda fibrelor fine, un sistem de blocare a aerului este creat pentru a asigura o bună retenție a căldurii și respirabilitate ridicată. Bucurați-vă de calitate și confort cu această țesătură moale și plăcută la atingere. Deoarece polenul și acarienii nu se pot instala în această țesătură, micro fibrele sunt, de asemenea, alegerea ideală pentru oamenii alergici. Aceste produse sunt ușor de întreținut, pot fi spălate în mașina de spălat, nu se scămoșează, nu se calcă. Își menține culoarea chiar și după mai multe spălări. Micro fibrele sunt 100% din polyester. Se recomandă a se spăla la temperatura de 60°C.

i. Fibrele creponate

Numele de “seersucker” (creponat) vine din Persia “ shir o shekar” și înseamnă lapte și zahăr. Fibrele creponate reprezintă o țesătură de bumbac caracterizată de benzi alternative de material neted și accidentat. Aspectul încrețit este dat de tensiunea variabilă a firelor de urzeală din timpul procesului de țesere sau de aplicarea unor substanțe post-producție care încrețește țesătura. Fibrele creponate sunt ușor de întreținut, nu necesită a fi călcate dacă se urmează instrucțiunile. Este recomandat să nu supra-încărcați mașina de spălat și să nu se rotească prea repede. Efectul creponat se va păstra chiar și după mai multe spălări.

j. Țesătura cu grătar

Țesătură cu model ieșit în relief. Țesătură autentică din fir de urzeală și fir de bătătură textilă; prin urmare, are două urzeli și două sisteme de bătături textile. Efectul de relief pronunțat al modelului este creat de tensiunea firelor de urzeală întinse. Țesătura cu grătar este un material ușor, cu un model ce seaman cu suprafața unui grătar sau a unei vafe. Este moale și confortabilă. Structura materialului îl face foarte absorbant. Nu se calcă. Sfatul nostru: închide-ți fermoarul înainte de spălare.

k. Materialul de prosop terry

Este o combinație de bumbac cu polyester. Buclele de pe partea cu pielea sunt din bumbac pur; conținutul scăzut de polyester de pe partea cealaltă este ușor de întreținut. Nu se calcă.

l. Bumbacul

Este cea mai populară fibră textilă din lume. Și pentru un motiv bine întemeiat. Bumbacul 100% este biodegradabil, lasă pielea să respire, și poate regla temperatura și umiditatea. Poate absorbi până la 20% din propria greutate, în lichid, fără a se simți umed la atingere. Bumbacul este foarte confortabil și plăcut la atingere ( nu zgârie pielea) și poate fi folosit și de persoanele cu alergii.

m. Bumbacul organic certificat

Bumbacul face partea din familia nalbei, și a fost cultivat de mii de ani în regiunile tropicale și subtropicale. Egiptenii lucrau cu bumbacul din anul 12000 Î.H. În Babilon, bumbacul era denumit “aurul alb”. Alexandru cel Mare a adus bumbacul în Europa din India în anul 325 î.H. De atunci, bumbacul a devenit regele fără rival al textilelor și este fibra naturală cea mai importantă și cea mai utilizată din întreaga lume. Nu este de mirare acest lucru, deoarece bumbacul este moale, nu se rupe, este rezistent, plăcut la atingere, foarte absorbant, rezistent la căldură și ușor de întreținut. Bumbacul reține umiditatea, sarea, acidul și grăsimile în fibrele sale, și le eliberează în timpul spălării. Cu toate acestea, cultivarea în masă în Egipt și în alte regiuni subtropicale a fost în detrimentul mediului și a plantelor. Însă există o alternativă: bumbacul organic certificat. Fără fertilizatori artificiali, pesticide sau defolianți în producerea bumbacului organic. Plantele modificate genetic sunt, de asemenea, interzise. Culturile sunt culese manual. Politica comercială este echitabilă, astfel încât producătorii sunt ajutați. Utilizatorii finali pot respira ușurați deoarece nu se folosesc în procesul de prelucrare agenți sau procese ce ar putea dăuna mediului înconjurător. Bumbacul organic certificat este prietenos cu pielea. Deoarece nu irită și este hipoalergenic, reste recomandat persoanelor cu pielea sensibilă. Primul produs din bumbac organic certficat ce va fi vândut de Erwin Muller vine de la David Fussenegger.

n. Poliesterul

Această fibră sintetică este folosită frecvent deoarece poate fi întreținută foarte ușor. Poliesterul nu se deformează și este foarte rezistent la lumină și vreme. În consecință, filamentele de poliester pot fi folosite în numeroase aplicații și sunt foarte populare în sectorul textilelor tehnice. Este un bun anti-absorbant și se usucă repede.

Informatii despre pilote si umpluturile acestora

Calitatea umpluturii:

 1. Puf și pene
 2. Puf
 3. Puf de rață sălbatică
 4. Pene
 5. Păr natural/ fibre natural
 6. Lână nouă
 7. Păr de cămilă
 8. Cașmir
 9. Bumbac
 10. Mătase sălbatică
 11. Piele de miel
 12. Fibre textile
 13. Fibre buclate
 14. Fibre vidate
 15. Celule de aer și bastoane PU
 16. Micro fibre

Cât de înalt ești?

Nicio persoană care are picioarele reci deoarece acestea ies în afara patului, nu va avea un somn liniștit. Oricine are o înălțime de 180 cm sau mai mare trebuie să folosească o pilotă cu o lungime de 220 cm. La Erwin Muller, vindem pilote de calitate superioară cu o lungime de până la 240 cm.

Un sfat practic: nu va fi nevoie să aruncați vechea pilotă de 200 cm. Continuați să o folosiți pe timp de vară, deoarece dimensiunea standard a lenjeriilor este suficientă pentru nopțile călduroase.

Doriți să vă simțiți cu adevărat confortabil în pat?

O pilotă în care să vă cuibăriți vă va face să vă simțiți confortabil și încălziți. În funcție de cât de înalt sunteți, ar trebui să alegeți lățimea standard de 135 cm sau lățimea generoasă de 155 cm ( 200 cm pentru paturile franțuzești). În general, noi recomandăm lățimea de 155 cm.

Aveți tendința de a transpira noaptea?

De ce nu alegeți o pilotă ușoară, sau una umplută cu păr natural?

Vi se face frig foarte ușor?

Vă recomandăm o pilotă din puf casetată, cu pereți înalți despărțitori. Cu cât pereții sunt mai înalți, cu atât capacitatea de retenție a căldurii va fi mai mare.

Toți avem nevoie de 2 pilote!

Chiar și dumneavoastră! Așa cum purtăm haine diferite în perioade diferite ale anului, așa ar trebui să schimbăm și pilota. Din nefericire, ¾ dintre oameni dorm sub aceeași pilotă tot anul, și totuși se întreabă de ce se trezesc obosiți în fiecare dimineață. Indiferent dacă alegeți umplutura de pene, puf, lână sau fibre textile, toată lumea are nevoie de 2 pilote. Gama noastră largă vă oferă posibilitatea de a allege pilot ace corespunde cerințelor dumneavoastră.

Noua denumire în conformitate cu DIN EN 12934:

 1. Puf nou, clasa I, 100% puf sau puf nou și pene, clasa I, 90% puf, 10% pene.
 2. Puf nou și pene, clasa I, 60% puf, 40% pene.
 3. Pene noi și puf, clasa I, 70% pene, 30% puf.
 4. Pene noi și puf, clasa I, 85% pene, 15% puf.

O pilotă din puf trebuie să conțină cel puțin 60% puf, altfel trebuie să poarte denumirea de pilotă din ene. 70% pene și 30% puf se referă la o pilotă din pene, conform standardului eurupean ( fosta ¾ puf). Clasa I = cea mai bună calitate = umplutură de la păsări de apă ) numai gâscă sau rață). Există 7 clase. Noi folosim numai clasa 1 de puf și pene.

Sigiliul penei / Traumpass

Vechiul “sigil al penei” ( pe baza numelui dat de RAL 092 A2) a fost înlocuit de sigilul penei noi ( marca Traumpass, pe baza Din EN 12934). Numai lenjeriile umplute cu pene noi și puf ce îndeplinesc aceste cerințe pot purta sigiliul penei (Traumpass).

Păr natural/ fibre naturale

De la lâna virgină confortabilă și părul de cămilă moale, până la cașmirul fin și luxuriant; de la bumbac până la mătasea sălbatică ușoară. Toate materialele naturale lasă aerul să circule și sunt prietenoase cu pielea. Transpirația eliberată în timpul nopții este absorbită de pat. Părul natural absoarbe această transpirație și o eliberează în afară. Umpluturile cu păr natural garantează un climat uscat și cald. Este esențial ca pilotele să fie aerisite regulat.

Pături din fibre textile

Pentru a obține fermitatea dorită și puterea de umplere, fibrele sintetice procesate în materiale nețesute sunt folosite ca material de umplutură. Beneficiile acestor fibre sintetice sunt întreținerea ușoară și caracteristicile spălatului, greutatea mică, volumul mare și capacitatea bună de retenție a căldurii. Recamandate în special persoanelor alergice la praf.

Huse pentru saltele

Toți avem nevoie de căldură în jurul nostru pentru un somn liniștit și odihnitor pe timp de noapte. Aproape toate funcțiile corpului sunt reduse în timpul somnului, rezultând astfel o pierdere a căldurii. Diferența de temperatură dintre dormitor și pat este generează automat un curent de aer. Mai departe, acesta crează pierderea căldurii. Această problemă poate fi rezolvată prin folosirea unei huse pentru saltele. Aceste produse absorb umezeala, protejează salteaua și îmbunătățesc confortul în timpul somnului. Folosiți o husă pentru saltea cu regulator de temperatură sau pur și simplu o husă pentru saltea pe toată perioada anului.

Pilote pentru giganți

(1,8 m sau mai înalt) nu mai trebuie să vă strângeți atunci cînd stați în pat. Pentru persoanele înalte din societatea noastră – în special generațiile tinere- noi oferim pilote cu mărimi de lux 135 x 220 cm, 155 x 220 cm, 155 x 240 cm, 200 x 220 cm și 200 x 240 cm. Desigur, nu există nici un motiv pentru care oamenii mai scunzi să nu folosească avantajul unui confort suplimentar! Nici o persoană ale carei picioare atârnă în afara patului nu va avea un somn odihnitor pe timpul nopții.

Curățarea pilotelor

Pentru un somn odihnitor pe timpul nopții, nu există un start mai bun decât folosirea unei pilote din pene și puf. Cu toate acestea, chiar și produsele din pene și puf se uzează de-a lungul timpului. De aceea, noi vă recomandăm să curățați sau să spălați penele și puful la fiecare doi ani, și pilota la fiecare patru ani.

Puful

Puf este cuvântul pe care noi îl folosim ca să descriem substratul ușor și pufos al păsărilor de apă. Puful seaman cu fulgii de zăpadă. Moale și mătăsos, acesta este acoperit de pene și formază un strat ce nu poate fi observant cu ușurință. Cel mai bun puf vine de la gâște și rate mari ( puful de gâscă este mai mare și are o putere de umplere mai mare). Nu tot puful este la fel – puterea lui de umplere este cea care contează. Cu alte cuvinte, cu cît clima este mai dură și mai rece, cu atât puful va fi mai mare și va avea o putere de umplere mai mare. Puful cu putere mare de umplere este indicat de forma și de structura sa. În consecință, puful de calitate superioară are o putere de umplere mai mare ( mai mare în volum); cu alte cuvinte, poate stoca mult aer.

În cele din urmă, o pilotă nu este făcută pentru a tine cald materialul din care este confecționată - aerul stocat este un factor decisive. De aceea, o pilotă din puf este întotdeauna moale, ușoară și confortabilă. Puful absoarbe umiditatea și o eliberează în afară.

Puful de rață sălbatică

Puterea de umplere a pufului de rață sălbatică este de aproape două ori mai mare decât a pufului de gâscă. Oferă calități imbatabile de moliciune, elasticitate, putere de umplere, respirabilitate și retenție de căldură. Aceasta garantează un somn liniștit și odihnitor pe timpul nopții.

În studiourile noastre de pe malul lacului Constance, pilotele din puf de rață sălbatică sunt create de experți. Fiecare pilotă este o capodoperă lucrată manual. Confecționată cu grijă și atenție la detalii.

Pilota din puf de rață sălbatică de la Erwin Muller oferă o experiență a somnului extraordinară noapte de noapte. De ce să nu profitați de această experiență uimitoare!

Pene

Penele reprezintă protecția exterioară de pe corpul păsărilor. Penele constă într-o săgeată continua, din care cresc capilare. O pană poate fi compresată de mii de ori, însă aceasta revine la forma sa initială. O pană de gâscă este îndoită și pare că a fost tăiată la vârf. O pană de rață este mai puțin îndoită , mai mica și fină, și are vârful ascuțit. Datorită caracteristicilor lor natural, cum ar fi elasticitatea și moliciunea, penele sunt umplutura perfecta pentru perne.

Lâna nouă

Poate regla temperature și este elastică. Ondularea naturală și moliciunea părului permite lânii să rețină mult aer și să construiască un strat isolator bun, menținând astfel căldura și protejând împotriva temperaturilor extreme. Lâna poate absorbi cu ușurință transpirația din timpul nopții, și o eliberează în exterior. Se curate singură foarte ușor; pur și simplu se aerisește și se agită din când în când. În ceea ce privește moliciunea și elasticitatea, calitatea acesteia este extraordinară.

Părul de cămilă

Părul de cămilă este un material de calitate superioară ce vine de la cămila cu 2 cocoașe ce trăiește în desert sau în zonele înalte din centru și estul Asiei. Păr fin ondulat, cu strălucire, de obicei de culoare maro deschis, ce provine de pe pieptul animalelor. O cămilă poate oferi până la 5 kg de păr pe an. Părul aspru de la exterior este subțire și dur, iar blana interioară este moale și ondulată. Perii nu sunt pieptănați sau rași. Părul cade natural, în smocuri, primăvara. Păturile și umpluturile din păr de cămilă sunt ușoare, reglează temperature, confortabile, nu se scămoșează, si sunt foarte călduroase; transferă transpirația departe de corp.

Cașmirul

Cașmirul, cea mai moale fibră din părul moale al caprei ce trăiește în munții Kashmir din Asia Centrală, datează de pe vremea romanilor. Părul nu este tuns, ci este pieptănat și spălat manual. Fiecare capră produce aproximativ 150 g de păr pe an, de aici și prețul foarte mare al materialului. Cașmirul este unul dintre cele mai scumpe și mai prețioase textile natural din lume. Este faimos pentru moliciunea, elasticitatea și greutatea sa mica; fibra de cașmir este moale, se scurge printre degete. Capacitatea sa de a reține căldura este uimitoare. Gama de pături, pleduri și cuberturi de la Erwin Muller conține atăt piese din cașmir pur cât și din mixture cu cașmir.

Bumbacul

Este cea mai populară fibră textilă din lume. Și pentru un motiv bine întemeiat. Bumbacul 100% este biodegradabil, lasă pielea să respire, și poate regla temperatura și umiditatea. Poate absorbi până la 20% din propria greutate, în lichid, fără a se simți umed la atingere. Bumbacul este foarte confortabil și plăcut la atingere ( nu zgârie pielea) și poate fi folosit și de persoanele cu alergii.

Bumbac organic certificat

Bumbacul face partea din familia nalbei, și a fost cultivat de mii de ani în regiunile tropicale și subtropicale. Egiptenii lucrau cu bumbacul din anul 12000 î.H. În Babilon, bumbacul era denumit “aurul alb”. Alexandru cel Mare a adus bumbacul în Europa din India în anul 325 î.H. De atunci, bumbacul a devenit regele fără rival al textilelor și este fibra naturală cea mai importantă și cea mai utilizată din întreaga lume. Nu este de mirare acest lucru, deoarece bumbacul este moale, nu se rupe, este rezistent, plăcut la atingere, foarte absorbant, rezistent la căldură și ușor de întreținut. Bumbacul reține umiditatea, sarea, acidul și grăsimile în fibrele sale, și le eliberează în timpul spălării. Cu toate acestea, cultivarea în masă în Egipt și în alte regiuni subtropicale a fost în detrimentul mediului și a plantelor. Însă există o alternativă: bumbacul organic certificat. Fără fertilizatori artificiali, pesticide sau defolianți în producerea bumbacului organic. Plantele modificate genetic sunt, de asemenea, interzise. Culturile sunt culese manual. Politica comercială este echitabilă, astfel încât producătorii sunt ajutați. Utilizatorii finali pot respira ușurați deoarece nu se folosesc în procesul de prelucrare agenți sau procese ce ar putea dăuna mediului înconjurător. Bumbacul organic certificat este prietenos cu pielea. Deoarece nu irită și este hipoalergenic, reste recomandat persoanelor cu pielea sensibilă. Primul produs din bumbac organic certficat ce va fi vândut de Erwin Muller vine de la David Fussenegger.

Mătasea sălbatică

Mătasea sălbatică sau mătasea tussah,așa cum mai este cunoscută, vine de la coconii viermilor de mătase ( un tip de fluturi) japonezi sau chinezi. Deoarece viermii de mătase cresc în stejari, ei se ma numesc și viermi de mătase de stejar. Materialele din mătase sunt țesute în China de dinainte de anul 3000 î.H. Pe atunci, deoarece erau atât de prețioși, erau rezervați exclusive oamenilor bogați. Numai după anul 550 î.H. Europa a făcut cunoștință cu viermii de mătase datorită contrabandiștilor. Mătasea poate să absoarbă până la 30% din greutatea sa în lichid, fără a simți umezeala la atingere. Hainele din mătase se simt foarte fine la atingere. Mătasea sălbatică este ideală pentru lenjerie de pat de vară, ușoară.

Pielea de miel

Pielea de animal este, fără îndoială, cel mai vechi material de protecție folosit la confecționarea hainelor. Pielea de miel este cea mai fină și moale dintre aceste piei. Moale și rezstentă, pielea de miel se completează perfect cu pielea umană, lipindu-se de piele și generând o senzație de liniște și masând acele zone. Căldura oferită pune sângele în circulație. Este foarte confortabilă. Datorită caracteristicilor de reglare a temperaturii, pielea naturală de miel generează căldură indifferent de temperature exterioară, oferind un somn odihnitor în cele mai bune condiții pe întreaga perioadă a anului. Datorită unui tratament special de tăbăcire, produsele Erwin Muller din piele de miel se pot spăla la temperatura de 30°, la ciclul pentru haine delicate. Deoarece pielea de miel este un produs natural, trebuie să fie tratat ca atare. Luați aminte: pentru a preveni uscarea pielii, trebuie să folosiți un detergent hidratant ( de exemplu: șampon pentru piele de miel Kaise – ce poate fi cumpărat de pe Erwin Muller). Nu uscați pielea la radiator sau în uscător, sau direct la soare. Lasați să se usuce natural.

Fibre buclate și umpluturi moi

O încrețire specială face fibrele buclate foarte voluminoase și moi.

Fibre vidate

Înmagazinează mult aer, au o greutate foarte mica și sunt moi și călduroase – chiar și cele cu volum de umplere mai mic. Ele transportă transpirația departe de corp și o eliberează în aer.

Celule umplute cu aer și chips-uri de spumă poliuretanică

Benzi de celule de spumă poliuretanică sunt tăiate în bucăți mici. Ele pot fi scuturate ușor și sunt caracterizate de durabilitate, lasă aerul să circule și sunt ușoare.

Micro fibrele

Așa cum sugerează și numele de “ micro”, fibrele micro sunt foarte fine – chiar mai moi decât mătasea naturală. În consecință, ele pot absorbi umezeala mai bine decât orice alte fibre de bumbac. Astfel, transpirația este absorbită foarte ușor și eliberată în aer. Pielea va fi uscată tot timpul. În ciuda fibrelor fine, un sistem de blocare a aerului este creat pentru a asigura o bună retenție a căldurii și respirabilitate ridicată. Bucurați-vă de calitate și confort cu această țesătură moale și plăcută la atingere. Deoarece polenul și acarienii nu se pot instala în această țesătură, micro fibrele sunt, de asemenea, alegerea ideală pentru oamenii alergici. Aceste produse sunt ușor de întreținut, pot fi spălate în mașina de spălat, nu se scămoșează, nu se calcă. Își menține culoarea chiar și după mai multe spălări. Micro fibrele sunt 100% din poliester. Se recomandă a se spăla la temperatura de 60°C.

Tipuri de pilote si de perne

Pilote clasice

Nu au pierdut nimic din imaginea pe care o aveau atunci când au fost create. Pilotele tradiționale pot fi scuturate astfel încât umplutura să revină la locul său. Am învățat că dacă vrem să generăm căldură cât mai multă de pene și puf, atunci trebuie “să le zguduim bine”.

Pilotă pătrată matlasată

Aceasta are 24 de puncte de cusătură pe suprafața sa, împărțindu-le în secțiuni pătrate. Aceasta reduce deplasarea umpluturii (însă nu o previne). Această pilotă trebuie agitată în fiecare zi pentru a redistribui umplutura.

Pilotă din puf

Micile secțiuni pătrate previne umplutura de a se deplasa: straturile superioare și inferioare ale tocului sunt cusute împreună.

Pilotă casetată

Umplutura din această pilotă nu se poate deplasa, deoarece este închisă în camera separate. În același timp, asta exclude existența zonelor de răcire.

Pilotă duo

Constă în 2 pilote individuale împreunate la colțuri. Perna de aer izolatoare garantează un somn perfect.

Pilotă trio

Constă în 3 pilote împreunate la colțuri. Cele 2 perne de aer izolatoare garantează un somn perfect și rețin căldura.

Pilotă 4 anotimpuri

Constă într-o pilotă ușoară de vară și o pilotă de tranziție călduroasă pentru toamnă/iarnă. Pilotele pot fi împreunate cu ajutorul unor nasturi sau arici pentru a crea o pilotă călduroasă pentru lunile reci de iarnă. Pilota perfecta pentru fiecare anotimp.

Perne din puf și pene

Aceste perne sunt disponibile cu umpluturi diferite:

 1. Pentru cei care doresc să doarmă pe o pernă tare: 85% pene, 15% puf;
 2. Pentru cei care doresc să doarmă pe o pernă medie: 70% pene, 30% puf;
 3. Pentru cei care doresc să doarmă pe o pernă moale: 60% puf, 40% pene.

Pernă trio

Această pernă este moale și plăcută. Din 100% pene au 85% pene și 15% puf, oferă poziția ideală pentru a sta așezat cu capul. Cele 2 compartimente sunt umplute cu puf moale 100% sau cu 90% puf și 10% pene.

Perne din fibre

Aceste perne sunt disponibile cu umpluturi din fibre sintetice, fragmente de poliuretan sau fibre ondulate. Avantajul umpluturii cu fibre ondulate este acela că puteți alege dumneavoastră poziția din timpul somnului. Umplutura poate fi îndepărtată sau suplimentată cu ajutorul fermoarului.

Perne pentru sprijinul gâtului

Pernele noastre de sprijin și relaxare pentru gât oferă sprijin pentru cat și gât, asigurându-se că poziția în care stă corpul este corectă pentru coloana vertebrală. În urma unei folosiri regulate a acestei perne, veți simți efectul asupra capului, gâtului, dar și în restul corpului. Pernele pentru sprijinul gâtului trebuie folosite numai pe suprafețe întinse, culcate( nu folosiți împreună cu perne mari pentru a sta așezat în poziție vertical). Majoritatea pernelor pentru sprijinul gâtului au un panou de sprijin ce vă permite să stați în poziția preferată de dumneavoastră în timpul nopții.

Perne din păr natural

Majoritatea perilor naturali/fibrelor nu sunt adecvate pentru folosirea la umplerea pernelor; sunt folosite mai mult pentru umplerea pilotelor sau plăpumilor. Bilele de lână nouă sunt cele mai potrivite fire de păr natural pentru umpluturi.

Micro fibre

Termen general folosit la descrierea firelor chimice cu o finite de 0.1 – 1 dtex; cu alte cuvinte, 10000 m de filament vor cântări 1 g. pentru a vă face o idee: diametrul micro fibrelor este jumătate din diametrul fibrelor de mătase, 1/3 din cel al bumbacului, ¼ din fibrele de lână și doar 1/100 din diametrul părului uman. Avantajele sunt că aceste fibre sunt printre cele mai bune tipuri de fibre, ele fiind foarte mătăsoase, rezestente la uzură și netede la atingere.

Paturile si cuverturile

Angora

Angora este o fibră textilă din păr de iepure de Angora. Părul ester as sau pieptănat de 2-3 ori pe an. Iepurele de Angora are unul dintre cele mai moi fire de păr din întregul regat al animalelor. Un păr natural unic, o fibră naturală goală. Aceste camera interne din firul de păr oferă o izolare a căldurii extraordinară, și oferă condițiile ideale pentru reglarea optima a temperaturii. Angora este folosit la lenjeria intima termală și la terapia cu căldură. Gama de produse Erwin Muller conține lenjerie intima și pături din angora. Știați că numele de angora a fost și vechiul nume al orașului Ankara? Capra angora, originară din această regiune (mohair) și mai târziu iepurele, al cărui păr este fără îndoială la egalitate cu părul caprei, au primit numele după oraș.

Cașmir

Cașmirul, cea mai moale fibră din părul moale al caprei ce trăiește în munții Kashmir din Asia Centrală, datează de pe vremea romanilor. Părul nu este tuns, ci este pieptănat și spălat manual. Fiecare capră produce aproximativ 150 g de păr pe an, de aici și prețul foarte mare al materialului. Cașmirul este unul dintre cele mai scumpe și mai prețioase textile natural din lume. Este faimos pentru moliciunea, elasticitatea și greutatea sa mica; fibra de cașmir este moale, se scurge printre degete. Capacitatea sa de a reține căldura este uimitoare. Gama de pături, pleduri și cuberturi de la Erwin Muller conține atăt piese din cașmir pur cât și din mixturi cu cașmir.

Păr de cămilă

Părul de cămilă este un material de calitate superioară ce vine de la cămila cu 2 cocoașe ce trăiește în desert sau în zonele înalte din centru și estul Asiei. Păr fin ondulat, cu strălucire, de obicei de culoare maro deschis, ce provine de pe pieptul animalelor. O cămilă poate oferi până la 5 kg de păr pe an. Părul aspru de la exterior este subțire și dur, iar blana interioară este moale și ondulată. Perii nu sunt pieptănați sau rași. Părul cade natural, în smocuri, primăvara. Păturile și umpluturile din păr de cămilă sunt ușoare, reglează temperature, confortabile, nu se scămoșează, si sunt foarte călduroase; transferă transpirația departe de corp.

Păr de lama/alpaca

Păr fin, moale și ușor ondulat de la lame din America de Sud. Acest material este caracterizat de strălucirea sa prețioasă, durabilitate și longevitate.

Lână de miel

Aceasta este prima lână a mielului tânăr. De aceea este atât de moale, pufos și plăcut la atingere. Noua lână pură asigură un climat confortabil; fibrele sale pot absorbi până la 33% din propria greutate și eliberează transpirația.

Lyocell

Lyocell este o descoperire nouă. Este o fibră naturală din celuloză ( principalul constituent la celuleor plantelor). Este produs prin folosirea unui process de filare a unui solvent asemănător celui folosit în producția de vâscoză. Lyocell este folosit în numeroase aplicații. Poate fi amestecat cu mătase pentru a obține materialul de lux lyosilk, un material ideal pentru așternuturile de pat ( mătasea absoarbe transpirația și lyocell o înmagazinează). Noul material folosit ca umplutură, cunoscut sub numele de lyofyll, este un mică minune în ceea ce privește controlul climatului. Materialul foarte ușor folosit ca umplutură este făcut din 60% lyocell ( o fribră naturală din lemn) și 40% fibre de poliester. Lyofill combină avantajele mai multor fibre: este moale ca mătasea, rezistent ca poliesterul, ușor de întreținut ca acrylic-ul, plăcut la atingere ca in-ul, călduros ca lâna, și poate absorbi mai multă transpirație decât bumbacul. Se poate spăla la mașină la temperatura de 60°. Lyocell mai este cunoscut și sub denumirea de Tencel.

Lâna nouă/lâna merinos

Lâna pură poate depozita până la 85% aer in fibrele sale voluminoase. Prin urmare, aceasta este un isolator excellent și are proprietăți bune de stocare a căldurii. Reține căldura corpului, previne intrarea frigului și chiar a căldurii din exterior. De asemenea, poate absorbi transpirația produsă prin respirația corpului în timpul somnului, și o eliberează ușor în exterior. Lâna este rezistentă la murdărie, și nu se șifonează datorită fibrelor foarte elastice. Are abilitatea de a se curăța singură prin simpla scuturare și aerisire din când în când. Familia oilor cu lână moale, originară din Spania, oferă fire relative scurte, însă ondulate și moi, de 4 ori mai fine decât părul uman. Aceste fibre sunt prelucrate pentru a produce fire de lână pieptănată de calitate superioară. Portofoliul Erwin Muller cuprinde pături lavabile, huse pentru saltele și perne confecționate din lână merinos 100%.

Mătase

Mătasea este o fibră textilă produsă de coconii viermilor de mătase, larvele moliilor de mătase. Mătasea își are originile în China și a fost o marfă foarte importantă introdusă în Europa pe Calea Mătăsii. Chiar și astăzi, cea mai mare parte a producției de mătase din lume vine din China, deși Japonia și India produc și ele cantități considerabile. Mătasea naturală este rară și foarte scumpă. Ea este moale, ușoară, netedă, un bun isolator pentru căldură și poate regla umiditatea.

Bumbacul

Este cea mai populară fibră textilă din lume. Și pentru un motiv bine întemeiat. Bumbacul 100% este biodegradabil, lasă pielea să respire, și poate regla temperatura și umiditatea. Poate absorbi până la 20% din propria greutate, în lichid, fără a se simți umed la atingere. Bumbacul este foarte confortabil și plăcut la atingere ( nu zgârie pielea) și poate fi folosit și de persoanele cu alergii.

Bumbac organic certificat

Bumbacul face partea din familia nalbei, și a fost cultivat de mii de ani în regiunile tropicale și subtropicale. Egiptenii lucrau cu bumbacul din anul 12000 Î.H. În Babilon, bumbacul era denumit “aurul alb”. Alexandru cel Mare a adus bumbacul în Europa din India în anul 325 î.H. De atunci, bumbacul a devenit regele fără rival al textilelor și este fibra naturală cea mai importantă și cea mai utilizată din întreaga lume. Nu este de mirare acest lucru, deoarece bumbacul este moale, nu se rupe, este rezistent, plăcut la atingere, foarte absorbant, rezistent la căldură și ușor de întreținut. Bumbacul reține umiditatea, sarea, acidul și grăsimile în fibrele sale, și le eliberează în timpul spălării. Cu toate acestea, cultivarea în masă în Egipt și în alte regiuni subtropicale a fost în detrimentul mediului și a plantelor. Însă există o alternativă: bumbacul organic certificat. Fără fertilizatori artificiali, pesticide sau defolianți în producerea bumbacului organic. Plantele modificate genetic sunt, de asemenea, interzise. Culturile sunt culese manual. Politica comercială este echitabilă, astfel încât producătorii sunt ajutați. Utilizatorii finali pot respira ușurați deoarece nu se folosesc în procesul de prelucrare agenți sau procese ce ar putea dăuna mediului înconjurător. Bumbacul organic certificat este prietenos cu pielea. Deoarece nu irită și este hipoalergenic, reste recomandat persoanelor cu pielea sensibilă. Primul produs din bumbac organic certficat ce va fi vândut de Erwin Muller vine de la David Fussenegger.

Poliacrilic

Cea mai importantă caracteristică a acestei fibre sintetice este abilitatea sa de a-și menține forma și proprietățile izolatoare. Acest material moale și elastic combină capacitatea mare de a reține căldura cu greutatea mica. Alte caracteristici includ rezistența la căldură și lumină; de asemenea, este rezistent la apă. Are o tendință foarte mica de scămoșare.

Micro fibre

Așa cum sugerează și numele de “ micro”, fibrele micro sunt foarte fine – chiar mai moi decât mătasea naturală. În consecință, ele pot absorbi umezeala mai bine decât orice alte fibre de bumbac. Astfel, transpirația este absorbită foarte ușor și eliberată în aer. Pielea va fi uscată tot timpul. În ciuda fibrelor fine, un sistem de blocare a aerului este creat pentru a asigura o bună retenție a căldurii și respirabilitate ridicată. Bucurați-vă de calitate și confort cu această țesătură moale și plăcută la atingere. Deoarece polenul și acarienii nu se pot instala în această țesătură, micro fibrele sunt, de asemenea, alegerea ideală pentru oamenii alergici. Aceste produse sunt ușor de întreținut, pot fi spălate în mașina de spălat, nu se scămoșează, nu se calcă. Își menține culoarea chiar și după mai multe spălări. Micro fibrele sunt 100% din poliester. Se recomandă a se spăla la temperatura de 60°C.

Lenjeriile de masa

a. Damasc din bumbac egiptean

Este o versiune mai moale și mai densă a damascului, cu o strălucire mătăsoasă. Este 100% din bumbac egiptean mercerizat și super-pieptănat. Această țesătură de calitate superioară are un model floral și ornamental. Efectul vizual al acestui model este este consolidat, în continuare, de metoda specială prin care este țesut și de strălucirea mătăsoasă. Brocartul de damasc este una din cele mai luxoase și mai fine țesături de damasc.

b. Bumbac, modal și in

Bumbac, modal și in – ușor de întreținut, ușor de călcat, fața de masă în două straturi – calitate cu structura celui mai bun in.

c. Poliester

Această fibră sintetică este folosită frecvent deoarece poate fi întreținută foarte ușor. Poliesterul nu se deformează și este foarte rezistent la lumină și vreme. În consecință, filamentele de poliester pot fi folosite în numeroase aplicații și sunt foarte populare în sectorul textilelor tehnice. Este un bun anti-absorbant și se usucă repede.

d. Organza

Organza este o țesătură foarte delicate din fibre sintetice sau naturale. Metodele elaborate de finisare dau acestui material lucios durabilitatea sa. Astfel, organza este utilizat în confecționarea fețelor de masă ornamentale.

e. Satin

Este fabricat din bumbac pur sau dintr-un amestec de țesături din bumbac cu o suprafață netedă, lucioasă. Are durabilitate mare și calitate superioară. Trebuie călcat pentru a maximize durata de viață a luciului materialului.

f. Broderie

"Cultura rafinată a mesei" înseamnă articole de artizanat elaborate și neobișnuite: inserții de dantelă croșetate, tiv de dantelă și broderie de calitate superioară. Asigurați-vă că respectați instrucțiunile de îngrijire pentru aceste fețe de masă exclusive.

Textilele pentru baie

Chenille

Produsele noastre catifelate, moi și voluminoase de tip chenille sunt confecționate din fibre "țesute". Țesăturile de tip chenille viu colorate și tivurile decorative ale prosoapelor de toate felurile sunt țesute manual. Designul extraordinar și efectul culorilor sunt identice pe ambele fețe.

Velur pentru prosoape

Are o suprafață densă, moale și plăcută la atingere. Deoarece buclele de pe o parte sunt tăiate într-un mod special, umezeala este absorbită de partea cealaltă materialului.

Material terry pentru prosoape

Este foarte moale și pufos. Moliciunea și densitatea sa sunt date de programul special “spălare/ fierbere”(piuare). Caracteristici speciale: foarte absorbant.

Sfaturi importante:

 • Respectați întotdeauna instrucțiunile de îngrijire.
 • Feriți-vă de înnălbitori chimici.
 • Nu folosiți prea mult balsam de rufe.
 • Evitați decolorarea sau colorarea cu alte culori spălând produsele albe sau deschise la culoare separat și pe cele închise la culoare separat.
 • Este normal ca prosoapele să fie pufoase la început.
 • Cea mai bună metodă de a usca prosoapele este într-un uscător cu tambur.
 • Ce să faceți cu firele trase? Nu încercați să le scoateți, ci pur și simplu tăiați-le.

Lenjeria intima si pijamalele

a. Bumbac

Este cea mai populară fibră textilă din lume. Și pentru un motiv bine întemeiat. Bumbacul 100% este biodegradabil, lasă pielea să respire, și poate regla temperatura și umiditatea. Poate absorbi până la 20% din propria greutate, în lichid, fără a se simți umed la atingere. Bumbacul este foarte confortabil și plăcut la atingere ( nu zgârie pielea) și poate fi folosit și de persoanele cu alergii.

b. Bumbac organic certificat

Bumbacul face partea din familia nalbei, și a fost cultivat de mii de ani în regiunile tropicale și subtropicale. Egiptenii lucrau cu bumbacul din anul 12000 Î.H. În Babilon, bumbacul era denumit “aurul alb”. Alexandru cel Mare a adus bumbacul în Europa din India în anul 325 î.H. De atunci, bumbacul a devenit regele fără rival al textilelor și este fibra naturală cea mai importantă și cea mai utilizată din întreaga lume. Nu este de mirare acest lucru, deoarece bumbacul este moale, nu se rupe, este rezistent, plăcut la atingere, foarte absorbant, rezistent la căldură și ușor de întreținut. Bumbacul reține umiditatea, sarea, acidul și grăsimile în fibrele sale, și le eliberează în timpul spălării. Cu toate acestea, cultivarea în masă în Egipt și în alte regiuni subtropicale a fost în detrimentul mediului și a plantelor. Însă există o alternativă: bumbacul organic certificat. Fără fertilizatori artificiali, pesticide sau defolianți în producerea bumbacului organic. Plantele modificate genetic sunt, de asemenea, interzise. Culturile sunt culese manual. Politica comercială este echitabilă, astfel încât producătorii sunt ajutați. Utilizatorii finali pot respira ușurați deoarece nu se folosesc în procesul de prelucrare agenți sau procese ce ar putea dăuna mediului înconjurător. Bumbacul organic certificat este prietenos cu pielea. Deoarece nu irită și este hipoalergenic, reste recomandat persoanelor cu pielea sensibilă. Primul produs din bumbac organic certficat ce va fi vândut de Erwin Muller vine de la David Fussenegger.

c. Dunova

Aceste capilare integrate ale fibrei îi dau structura poroasă și capacitatea de absorbție a umezelii este similară cu cea a bumbacului. Dunova poate absorbi cu până la 30% din greutatea sa în lichid fără să se umfle. Fibrele Dunova controlează climatul și asigură o temperatură constantă și confortabilă – pe timp de vară și iarnă. Balsamele de rufe reduc capacitatea de absorbție a acestei fibre, așa că nu ar trebui utilizat.

d. Finet de bumbac și finet fin de bumbac

Veți simți căldura și confortul atunci când veți fi învelit în această țesătură moale și fină, periată pe o parte. Deoarece lasă aerul să circule, reglează temperatura și absoarbe umezeala, corpul dumneavoastră va sta la temperatura optimă. Lenjeriile din finet de bumbac sunt 100% din bumbac. Cele din finet fin de bumbac sunt din 100% bumbac sau 100 % bumbac maco. Cel mai sofisticat membru al familiei finetului de bumbac, finetul de bumbac maco, are întotdeauna caracteristicile bumbacului maco. Un alt avantaj este acela că cearșafurile nu necesită a fi călcate după ce au fost spălate la programul pentru haine delicate.

e. Pânză de prosop

Este o țesătură buclată, moale și lânos. Buclele mici, crețe, de la suprafață reprezintă o caracteristică a acestui material. Această tehnică permite materialului terry sau pânzei de prosop să absoarbă mai multă umezeală, și explică de ce este o alegere atât de populară pentru textilele de baie.( de exemplu prosoape). Cea mai bună cale de a profita la maxim de beneficiile produselor din acest material pentru un timp cât mai lung este de a nu folosi balsam de rufe și de a vă asigura întotdeauna că mașina dumneavoastră de spălat este încărcață cât trebuie – în acest fel, ele vor rezista mai mult timp.

Respectați întotdeauna instrucțiunile de îngrijire:

 • Feriți-vă de înnălbitori chimici.
 • Nu folosiți prea mult balsam de rufe.
 • Evitați decolorarea sau colorarea cu alte culori spălând produsele albe sau deschise la culoare separat și pe cele închise la culoare separat.
 • Este normal ca prosoapele să fie pufoase la început.
 • Cea mai bună metodă de a usca prosoapele este într-un uscător cu tambur.
 • Ce să faceți cu firele trase? Nu încercați să le scoateți, ci pur și simplu tăiați-le.

Saltelele

a. Saltea cu arcuri

Saltelele cu arcuri Bonell sau cu arcuri nedemontabile. Acestea sunt încastrare în diverse material cum ar fi spuma poliuretanică, latex sau alte materiale asemănătoare.

 • Arcurile Bonell reprezintă cea mai simplă și mai ieftină variant și oferă o reglare limitată. Este recomandată persoanelor supraponderale.
 • Arcurile nedemontabile sunt mult mai bune, deoarece sunt fabricate dintr-o singură bucată de sârmă. Se reglează mai ușor decât arcurile Bonell și sunt și mai stabile. Calitățile saltelei variază în funcție de buget, și depind de tocul saltelei.

b. Saltea cu arcuri Pocket

Această saltea este realizată pe un suport de arcuri împachetate independent în săculeți. Arcurile pot fi din diverse materiale. Numărul arcurilor și puterea lor determină calitatea saltelei (=zona) și prețul. Acest lucru asigură o saltea ce se adaptează perfect corpului dumneavoastră. Caracteristici speciale: această saltea este recomandată paturilor încastrate ( cu ramă de pat) și pentru persoanele care tind să transpire. Atenție: poate fi utilizată doar pe somiere cu mici găuri între șipci.

c. Saltea cu spumă rece

Această saltea folosește un nou tip de spumă poliuretanică rece. Această spumă lasă aerul să circule, este anti-alergică și anti-bacteriană. Calitatea sa se exprimă în densitate ( calitate bună: între 30 și 65). Cu cât densitatea este mai mare, cu atât calitatea este mai bună! Caracteristici speciale: este ușoară, de obicei are un toc lavabil. Atenție: poate fi utilizată doar pe somiere cu mici găuri între șipci; evitați ramele de pat.

d. Saltea din latex

Latexul poate fi fabricat din cauciuc (latex natural) sau din țiței ( latex sintetic). De obicei se folosește o combinație de ambele tipuri deoarece calitatea cauciucului natural variază. Saltelele din latex sunt grele. Ele au o putere mică de absorbție a transpirației și reflect căldura corpului. Sunt moi și flexibile. Atenție: poate fi utilizată doar pe somiere cu mici găuri între șipci; evitați ramele de pat. Nu este recomandată persoanelor care transpire excesiv. Excepții: latexul Talalay este cel mai bun latex. Lasă aerul să circule, este absorbant și oferă tot confortul în timpul somnului.

Fermitatea saltelelor

Cu scopul de a asigura un somn confortabil și sănătos pentru fiecare greutate corporală, producătorii de saltele au creat 4 nivele de fermitate a saltelelor (1,2,3,4). 2 și 3 sunt cele mai comune. Fiecare saltea are o etichetă ce indică fermitatea acesteia.

 • Nivelul 1 = pentru persoane foarte slabe ( ce cântăresc mai puțin de 50 kg) sau pentru pacienți imobilizați la pat ( pentru a evita punctele de presiune);
 • Nivelul 2 = recomandat persoanelor cu o greutate de aproximativ 80 kg;
 • Nivelul 3 = recomandat persoanelor cu un exces de greutate de aproximativ 80 kg ( până la 110 kg).
 • Nivelul 4 = pentru persoanele cu o greutate de peste 110 kg.
 • Aceste nivele mai sunt numite și “moi” sau “tari”. Nivelele 1 și 4 sunt disponibile la cerere.

e. Tocuri pentru saltele

Acestea se impart în 2 categorii:

 • Tocuri naturale: nu se spală, se curate uscat. Asigură un somn confortabil datorită absorbției optime a transpirației. Materialul exterior este, de obicei, confecționat dintr-un amestec de bumbac/fibre textile, căptușite cu fibre naturale; de exemplu, tocurile trebuie să conțină minim 500 g/m² de lână.
 • Tocuri lavabile: sunt recomandate persoanelor alergice. Materialul exterior este confecționat dintr-un amestec de bumbac/ poliester, căptușite cu fibre sintetice. Recomandat a se spăla la temperature de 60°C sau 95°C, în funcție de toc. Este important ca aceste tocuri să aibă un fermoar astfel încât să încapă într-o mașină de spălat standard.

f. Atelierul de saltele

Sute de senzori din saltelele noastre de test vă analizează corpul, forma lui, greutatea și centru de gravitate. Acest lucru este prezentat într-o imagine sub numele de „imprint-ul” corpului dumneavoastră. Computer-ul analizează dacă salteaua poate fi folosită pe termen lung, luând în considerare reglajul, libertatea de mișcare și crontrolul climei. Rezultatul este o recomandare ce are intenția de a oferi un răspuns obiectiv la nevoile dumneavoastră. Cea mai bună cale de a găsi salteaua potrivită pentru dumneavoastră este să vizitați magazinul nostru din Buttenwiesen. Noi vom face un test prin care vom stabili ce saltea vă va oferi cel mai sănătos și liniștit somn.

Somierele

a. Somieră din lemn

Este realizată din lemn laminat lipit, prevenind astfel deformarea lemnului și făcându-l mai stabil. Ea are între 5 și 10 șipci, în funcție de calitate. Suprafața șipcilor este lăcuită, prevenind decolorarea datorată umidității.

b. Somieră din aluminiu

Șipcile noastre SENSOflex fabricate dintr-un aluminiu special, au următoarele caracteristici: dimensiuni stabile, nu fac zgomot, durabile și rezistente la influențe exterioare. Când au fost testate pentru siguranță și funcționalitate de către LGA Nuremberg, șipcile SENSOflex au acumulat cel mai bun scor posibil – 100 de puncte.

c. Somiere fixe

Nici partea de sus, nici partea de jos nu pot fi ridicate. Cu toate acestea, aveți posibilitatea reglării secțiunii de la spate, sau din zona umerilor, etc. Această somieră este disponibilă în varianta din lemn sau aluminiu.

d. Somiere reglabile

Înălțimea capului sau secțiunea picioarelor pot fi reglate manual. Unele modele sunt prevăzute și cu reglarea fermității, și dispun de o zonă pentru umeri și zonă de ridicare.

e. Zona de ridicare

Secțiunea picioarelor rămâne în poziție ridicată după înălțare, expunând zona de sub pat.

f. Somieră de veghe

Acest model vă permite să ridicați zona capului astfel încât să puteți sta în șezut. Vă recomandăm să adoptați această poziție pentru perioade scurte de timp, deoarece picioarele dumneavoastră vor sta drepte și acest lucru ar putea fi inconfortabil.

g. Somieră motorizată (cu reglaj electronic)

Are cel putin 2 motorașe ce va permite zonelor de la cap și picioare să fie reglate separat. La somierele cu 4 motorașe, zona de la gât și de la călcâie pot fi, de asemenea, reglate. Vă oferim somiera SENSOflex cu 4 motorașe cu telecomandă cu infraroșu și 3 poziții de memorie.

Calculatorul de marimi

Daca nu stiti sau nu sunteti siguri de marimea pe care o purtati, daca nu va amintiti ce marime a avut produsul pe care l-ati comandat ultima data, va recomandam sa verificati.

Puteti profita de ajutorul oferit de tabelele de pe aceaste pagini:

ghid marimi

Pentru a stabili marimea de care aveti nevoie, trebuie sa va masurati si sa comparati dimensiunile corpului dumneavoastra cu dimensiunile prezentate in tabel.

Masuratorile va rugam sa le faceti numai In lenjerie intima, in centimetri, stand In pozitie de drepti si rasufland normal.

 1. Circumferinta pieptului - o masuram orizontal, de jur imprejurul pieptului;
 2. Circumferinta sub piept - o masuram orizontal, sub piept;
 3. Circumferinta taliei - o masuram orizontal, In locul cel mai ingust al corpului;
 4. Circumferinta soldurilor - o masuram orizontal, peste fese;
 5. Inaltimea - o masuram din crestetul capului pana la calcai, fara incaltaminte, cu talpile unite.
 6. Lungimea laterala - o masuram de-a lungul soldurilor, de la talie la talpi.

Moda pentru femei

Imbracaminte femei

Pentru a stabili marimea de care aveti nevoie, trebuie sa va masurati si sa comparati dimensiunile corpului dumneavoastra cu dimensiunile prezentate in tabel. Masuratorile va rugam sa le faceti numai in lenjerie intima, in centimetri, stand in pozitie de drepti si rasufland normal.

 • Inaltimea - o masuram din crestetul capului pana la calcai, fara incaltaminte, cu talpile unite.
 • Circumferinta pieptului - o masuram orizontal, in jurul corpului.
 • Circumferinta sub piept - o masuram orizontal, sub piept.
 • Circumferinta taliei - o masuram orizontal, in locul cel mai ingust al corpului.
 • Circumferinta soldurilor - o masuram orizontal, peste fese.
 • Lungimea laterala - o masuram de-a lungul soldurilor, de la talie la talpi.

Imbracaminte pentru femei

Marimi pentru inaltimi de la 165 cm/ lungimea laterala 108 cm Marimi pentru inaltimi sub 164 cm Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Circumferinta soldurilor
32
74-77 60-62 84-87
34 17 78-81 63-65 88-91
36 18 82-85 66-69 92-95
38 19 86-89 70-73 96-98
40 20 90-93 74-77 99-101
42 21 94-97 78-81 102-104
44 22 98-102 82-85 105-108
46 23 103-107 86-90 109-112
48 24 108-113 91-95 113-116
50 25 114-119 96-102 117-121
52 26 120-125 103-108 122-126
54
126-131 109-114 127-132
56
132-137 115-121 133-138
58
138-143 122-128 139-144
60
143-148 131-136 142-146

Sutiene, corsete, slip modelator

Circumferinta pieptului Circumferinta sub piept Circumferinta taliei Marimi
Cupa A Cupa B Cupa C Cupa D Cupa E Cupa F Cupa G Cupa H
77-79 79-81 81-83 83-85 85-87 87-89 89-91 91-93 63-67 63-67 65
82-84 84-86 86-88 88-90 90-92 92-94 94-96 96-98 68-72 68-72 70
87-89 89-91 91-93 93-95 95-97 97-99 99-101 101-103 73-77 73-77 75
92-94 94-96 96-98 98-100 100-102 102-104 104-106 106-108 78-82 78-82 80
97-99 99-101 101-103 103-105 105-107 107-109 109-111 111-113 83-87 83-87 85
102-104 104-106 106-108 108-110 110-112 112-114 114-116 116-118 88-92 88-92 90
107-109 109-111 111-113 113-115 115-117 117-119 119-121 121-123 93-97 93-97 95
112-114 114-116 116-118 118-120 120-122 122-124 124-126 126-128 98-102 98-102 100
117-119 119-121 121-123 123-125 125-127 127-129 129-131 131-133 103-107 103-107 105
122-124 124-126 126-128 128-130 130-132 132-134 134-136 136-138 108-112 108-112 110
127-129 129-131- 131-133 133-135 135-137 137-139 139-141 141-143 113-117 113-117 115
132-134 134-136 136-138 138-140 140-142 142-144 144-146 146-148 118-122 118-122 120

Moda pentru barbati

Imbracaminte barbati

Pentru a stabili marimea de care aveti nevoie, trebuie sa va masurati si sa comparati dimensiunile corpului dumneavoastra cu dimensiunile prezentate in tabel

 • Inaltimea - o masuram din crestetul capului pana la calcai, fara incaltaminte, cu talpile unite.
 • Circumferinta pieptului - o masuram orizontal, in jurul corpului
 • Circumferinta taliei - o masuram orizontal, in locul cel mai ingust al corpului
 • Lungimea laterala - o masuram de-a lungul soldurilor, de la talie la talpi.

Imbracaminte pentru barbati cu talie normala

Inaltime Circumferinta pieptului Talie Lungimea laterala Marime
166-170 86-89 74-77 100-103 44
168-173 90-93 78-81 102-104 46
171-176 94-97 82-85 103-106 48
174-179 98-101 86-89 105-108 50
177-182 102-105 90-94 107-109 52
180-184 106-109 95-99 108-110 54
182-186 110-113 100-104 109-112 56
184-188 117-117 105-109 111-114 58
185-189 118-121 110-114 112-115 60
187-191 122-125 115-119 114-116 62
189-193 126-129 120-124 115-117 64
191-194 130-133 125-129 116-118 66
192-196 134-137 130-134 117-119 68
194-198 138-141 135-139 118-120 70
196-200 142-145 140-144 119-121 72
Toate dimensiunile în cm


Imbracaminte pentru barbati cu talie subtire

Inaltime Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Lungimea laterala Marimi
182-186 95-98 82-85 109-112 98
184-188 99-102 86-89 111-113 102
187-191 103-106 90-94 112-115 106
190-194 107-110 95-99 114-116 110
Toate dimensiunile în cm


Imbracaminte pentru barbati cu talie groasa

Inaltime Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Marimi
166-170 94-97 86-89 24
169-173 98-101 90-93 25
172-176 102-105 94-97 26
175-178 106-109 98-101 27
177-180 110-113 102-107 28
179-182 114-117 108-111 29
181-183 118-121 112-116 30
Toate dimensiunile în cm


Lenjerie de corp pentru barbati

Inaltime Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Marimi
162-172 89-93 80-85 4
166-176 94-99 86-91 5
170-180 100-105 92-97 6
174-184 106-111 98-103 7
178-188 112-117 104-109 8
180-190 118-123 110-115 9
184-194 124-131 116-123 10
186-196 132-143 124-135 12

Moda pentru fetite si baieti

 • Inaltimea - o masuram din crestetul capului pana la calcai, fara incaltaminte, cu talpile unite.
 • Circumferinta pieptului - o masuram orizontal, in jurul corpului.
 • Circumferinta taliei - o masuram orizontal, in locul cel mai ingust al corpului.
 • Circumferinta soldurilor - o masuram orizontal, peste fese.
 • Caciuli - se masoara circumferinta capului. Numarul de cm corespunde marimii caciulii.
 • Incaltaminte - se masoara de la calcai pana in varful degetului mare.

Marimi standard de la 86 pana la 140

Inaltime Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Circumferinta soldurilor Marimi
81-86 52-54 49-51 52-54 86
87-92 53-55 50-52 53-56 92
93-98 54-56 51-53 55-58 98
99-104 55-57 52-54 57-60 104
105-110 56-58 53-55 59-62 110
111-116 57-59 54-56 61-64 116
117-122 58-62 55-58 63-67 122
123-128 61-65 57-59 66-70 128
129-134 64-68 58-61 69-73 134
135-140 67-71 60-62 72-76 140


Imbracaminte fete 146-164

Inaltime Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Circumferinta soldurilor Marimi
141-146 70-74 61-64 75-80 146
147-152 73-77 63-65 79-83 152
153-158 76-80 64-67 82-87 158
159-164 79-83 66-68 86-90 164Imbracaminte baieti 146-164

Inaltime Circumferinta pieptului Circumferinta taliei Circumferinta soldurilor Marimi
141-146 70-74 61-64 75-79 146
147-152 73-77 63-67 78-82 152
153-158 76-85 66-69 81-85 158
159-164 79-83 68-71 84-88 164


Incaltaminte copii

Lungimea talpii 11.6 12.3 13 13.7 14.3 14.9 15.5 16.2 16.8 17.4 18.1 18.7 19.4 20.1 20.7 21.4 22.1 23 23.6
Marimi germane 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


Imbracaminte bebelusi

Varsta Nou-nascuti pana la o luna pana in 2 luni pana in 4 luni pana in 7 luni pana in 11 luni pana in 15 luni pana in 21 de luni pana in 25 de luni pana in 30 de luni pana in 3 ani
Inaltime -44 45-50 51-56 57-62 63-68 69-74 75-80 81-86 87-92 93-98 99-104
Masuri 44 50 56 62 68 74 80 86 92 98 104


Incaltaminte si sosete bebelusi

Lungimea talpii 10.1 11 11.6 12.3 13 13.6 14.3 15 15.6 16.3
Marimi 17 18 19 20 21 22 23 4 25 26

Fete de masa

Dimensiunile mesei ( lungimea și lățimea sau diametrul) plus 2x suprapunerea dorită ( minim 20 cm) = dimensiunea care trebuie comandată.

a. Masă rotundă

Exemplu de calcul: - Diametrul mesei: aproximativ 120 cm.

Dimensiunea minimă pentru fața de masă: 160 cm.

b. Masă dreptunghiulară

Exemplu de calcul: - Dimensiunile mesei: aproximativ 90 x 120 cm.

Dimensiunea minimă pentru fața de masă: 130 x 160 cm.

c. Masă ovală

Exemplu de calcul: - Dimensiunile mesei: aproximativ 120 x 180 cm.

Dimensiunea minimă pentru fața de masă: 160 x 220 cm.

Covorase de baie

Daca ușa de la baie încă se deschide, înseamnă ca ați ales măsura corectă.

Covorașul pentru piciorul toaletei trebuie să aibă 60 x 60 cm (cu excepția decupajului).